Wat ons bindt, is ons oog en hart voor de startende ondernemer. We gaan er voor om jou als startende of recent gestarte ondernemer te ondersteunen zodat je de juiste stappen kunt zetten om succesvol te ondernemen en positieve impact te maken. We helpen je graag om net als wij, leuk en betekenisvol werk te doen maar dan voor jezelf!

Onze ondernemersreis

Wat begon in 2015 met de vraag van Natalie “zullen we samen een boek schrijven? ” bleek uiteindelijk het begin van Outofthetoolbox. Als docenten ondernemerschap zagen we dat startende ondernemers worstelden met het opzetten van hun eigen bedrijf. Door toonaangevende methodes als Design Thinking en Lean start-up te combineren ontstond ons praktische stappenplan.

Na veel sparren met en testen bij docenten, studenten en ondernemers presenteerden we na heel wat schaven in 2017 met trost ons eerste boek: Van idee naar start-up. Een boek dat je helpt de juiste stappen te zetten om van je idee een succes te maken.

Tijdens het schrijven van ons boek realiseerden wij ons dat wij elkaar goed aanvullen en samen een sterk duo vormen. De volgende stap, die naar samen ondernemen, was dan ook snel gemaakt. Naast onze baan als docent startten we als ondernemerscoach. Een eenvoudige website was snel gemaakt en de eerste klant vonden we via ons netwerk.

Het onderwerp voor een volgend boek diende zich al snel aan. Want wie je bent, wat je leuk vindt en waar je voor gaat, is belangrijk om te onderzoeken voordat je start met ondernemen. Hoe meer we ons hier in verdiepten, hoe meer we tot de conclusie kwamen dat we hier een apart boek over wilden schrijven. Ons boek van Idee naar start-up was inmiddels een succes en samen schrijven ligt ons goed. In 2022 verscheen dan ook Succes begint bij jezelf.

Na het verschijnen van Succes begint bij jezelf in 2022 en de update van Van idee naar start-up in 2023 was het tijd om ons aanbod aan te scherpen. Op basis van gesprekken met potentiele klanten ontwikkelden we de OutoftheToolbox roadmap en pasten we ons aanbod en website aan, nog beter passend bij onze doelgroep.


Natalie van Zeeland

Mijn zoon omschreef mij laatst als een hummus etende yoga moeder. Gelukkig ben ik nog meer dan dat. Waar ik goed in ben is om het beste uit iemand naar boven te halen. Tijdens het coachen kan ik een zodanige setting creëren dat mensen durven te leren en groeien. Ook kan ik enthousiasmeren en inspireren. Mensen typeren mij als creatief, open, direct, warm, empathisch, leergierig en betrokken. Ik kan goed focus bepalen en vasthouden waardoor ik beginnende ondernemers succesvol kan helpen bij het realiseren van hun volgende stappen.

In mijn vrije tijd vind ik yoga dus leuk, maar ik houd sowieso van sporten en actief bezig zijn, liefst buiten in de natuur. Ik zit regelmatig op de racefiets, wandel veel met mijn hond Saar en als het slecht weer is dan spin ik of zit ik op de roeimachine. Ik houd van borrelen met vrienden en familie. Ik ben dol op koken, Ottolenghi is een van mijn favorieten. En als ik meer tijd heb (wanneer?) ga ik een chef kok opleiding doen.

Samen met Sabine schreef ik twee boeken en heb ik Outofthetoolbox opgericht. Zo helpen we startende en net gestarte ondernemers op praktische wijze een stap verder in hun eigen bedrijf en om tegelijk een positieve impact te realiseren. Als docent & coach O&RM heb ik veel ervaring met het begeleiden van studenten tot innovatieve startende ondernemers. In het verleden heb ik ervaring opgedaan met alle facetten van marketing in verschillende marketingfuncties bij Sara Lee/DE, Sigma Coatings en ING Group/Postbank en als zelfstandig ondernemer en oprichter van DomainInsight

Lees meer over mijn werkervaring op LinkedIn


Sabine Kerkmeijer

Met veel plezier coach ik ondernemers en studenten. Het geeft mij veel energie om iemand een stap verder te helpen. Het liefst werk ik in kleine groepen of 1 op 1, zodat iedereen de aandacht krijgt die zij verdienen. Ik ben zowel analytisch als creatief en ook nog eens een snelle denker. Betrokken, eerlijk en leergierig. Altijd op zoek naar verbeteringen. Soms wat perfectionistisch, maar ach. Ik denk graag met iemand mee om tot mooie oplossingen te komen.

Ondernemende mensen inspireren mij en ik word blij als ik kan bijdragen aan de groei van mensen en hun bedrijf. Het schrijven van onze boeken vond ik verrassend leuk. Hoewel het best intensief was en soms ook taai, heb ik dat met heel veel plezier gedaan. En hoe mooi is dat dan als je ziet dat onze boeken anderen echt verder helpen.

Als ik niet aan het werk ben, ben ik graag buiten. In de tuin, in het bos of op het strand. Het liefst met onze hond. Of met een goed boek of tennisracket in de hand. In het dagelijks leven, zowel privé als zakelijk, probeer ik bewuste keuzes te maken: goed voor de mens, de wereld, maar ook de portemonnee. Net als Natalie heb ik, oa. als docent ondernemerschap, ruime ervaring met het begeleiden en coachen van startende (student) ondernemers, oa. bij ontwikkelen van een idee tot een nieuw product of dienst, het schrijven van marketing- en communicatieplannen, het opzetten en uitvoeren van marktonderzoek en het schrijven van businessplannen. Als (database)marketeer bij Triodos Bank en Senior Consultant bij VODW marketing heb ik een brede marketingbasis ontwikkeld.

Op LinkedIn lees je meer over mijn werkervaring