Ja, ondernemen kun je leren en daarom bieden wij het hoger onderwijs:

Workshops

Wij verzorgen diverse ondersteunende workshops, zowel online als offline. Zoals bijvoorbeeld een workshop Van idee naar startup in een notendop of een workshop Waarde propostie ontwerp, brainstormen of klantonderzoek doen.

Coaching

Binnen ondernemende onderwijsprogramma's coachen wij (teams van) studentondernemers. We dagen de studenten uit om buiten de kaders te denken en wakkeren hun ondernemende houding aan. We gebruiken onze toolbox om de studentondernemers op weg te helpen.

Daarnaast zijn wij ook (gast)docent. We kunnen tijdelijk meedraaien in een docententeam om deze te ondersteunen. We zijn ervaren ondernemerschapsdocenten. We hebben beiden de Basiskwalificatie Didactische Bekwaamheid (BDB), inclusief de Basis Kwalificatie Examinering (BKE)

Train de Trainer

Wil je als docent je verder ontwikkelen binnen (elementen van) het ondernemerschapsondersonderwijs? Wij trainen docenten en coaches op diverse aspecten van het ondernemerschapsonderwijs: bijv. klantonderzoek doen, toepassen van tools en methodes zoals Business model canvas, design thinking etc.

Neem vrijblijvend contact met ons op en we bespreken de mogelijkheden.


Neem contact op
Een greep uit onze partners en opdrachtgeversLogo's van Jong Ondernemen, Avans, Hogeschool Utrecht, Enactus en Hogeschool Arnhem en Nijmegen
Gebruik 'Van idee naar start-up' voor je (her)ontwerp

Wil je binnen het curriculum meer ondernemerschap stimuleren? Meer dan 30 opleidingen gebruiken inmiddels Van idee naar start-up. Dit varieert van commerciële (ondernemerschaps)opleidingen tot opleidingen Fysiotherapie, Zorg en Welzijn, Sportkunde, Toegepaste Psychologie en Media, Informatie en Communicatie. Aan de hand van de stappen uit het boek ontwikkelen studenten een nieuw product of dienst om een (maatschappelijk) probleem binnen hun vakgebied op te lossen.

We denken graag in een co-creatie sessie met je mee bij de (her)ontwikkeling van je (ondernemende) curriculum.
'Een mooi, praktisch boek, compact en prettig leesbaar en voorzien van veel actuele en relevante modellen en begrippen. Het stappenplan is heel helder en overzichtelijk. Heel goed om met de klant te beginnen. Dat wordt vaak vergeten als enthousiaste ondernemers een goed idee hebben. Zeker een aanwinst voor onze studenten! En ik denk ook voor andere startende ondernemers.'

Elyn Doornenbal, hogeschooldocent Instituut Marketing & Commerce, Hogeschool Utrecht


'De Nederlandse gezondheidszorg staat te springen om nieuwe ideeën. Als je niet goed weet waar je moet beginnen of vastloopt in de uitwerking van jouw goede idee, dan biedt dit boek de handvatten om weer aan de slag te gaan. Een concreet én inspirerend boek, laagdrempelig en activerend geschreven!'

Dineke van Essen. Docent van de opleiding Management in de Zorg van de Hogeschool Leiden